Åpne i nettleser
Årets tidsskrift 2019 kåret!
Invitasjon til årsmøte, seminar og prisutdeling
 
 
 
 
 
 


Invitasjon til
årsmøte, seminar og prisutdeling
4. april fra kl. 15.30

Sted: Fritt Ords lokaler, Uranienborgvn. 2 i Oslo

Program:
Årsmøte 15.30
Seminar 17.00

Prisutdeling 19.00

Årets tidsskrift 2019 kåret!

Les juryens begrunnelser her:

Årets tidsskrift

Arkitektur N


I løpet av 2018 har Arkitektur N løftet seg opp som et spennende og utadvendt tidsskrift med et stort potensielt nedslagsfelt, også utenfor egne faglige rekker. En stadig voksende interesse for form og arkitektur møtes med god og velformulert journalistikk. De evner også å slå inn i samfunnsdebatten om pågående arkitekturprosjekter. Substansen skinner gjennom i typografien, foto, illustrasjoner, papirkvaliteten og hvordan den enkelte teksten og tidsskriftet i sin helhet er organisert. Juryen er samstemte i at Arkitektur N har blitt et ”Gesamtkunstwerk”. Dette er årets tidsskrift. Gratulerer!

Redaktør: Gaute Brochmann
Design: Janne Eide Solvang

 

Språk og formidling
Jazznytt

Hvordan skrive variert og inspirert om musikk? Jazznytts årgang 2018 løser denne oppgaven på forbilledlig vis. Magasinet leverer både lange og grundige saker – gode intervjuer og tematiske artikler – i tillegg til foto, plateanmeldelser og småstoffet som man også forventer å finne i et tidsskrift. Det er kreativiteten i tidsskriftets tilnærming til musikk samt deres dyktige skribenter, som gjør at Jazznytt fortjener årets pris for språk og formidling. Jazzmiljøet i Norge er heldige som har et så engasjerende tidsskrift. Gratulerer!

Redaktør: Rob Young
Design: Nick Alexander

 

Åpen klasse
Periskop får pris for å skape et viktig offentlig rom for kritikk

Periskop er et tverrfaglig nettidsskrift om kunst for barn og unge, som utmerker seg ved en seriøs og leken tilnærming til mandat og tema. Med et visuelt fargesterkt uttrykk og ved å bruke gode skribenter der de bevisst veksler mellom unge og etablerte stemmer, dyrker tidsskriftet frem et eget kritisk barne- og ungdomsperspektiv. Slik fyller tidsskiftet et viktig hull i den offentlige samtalen om kunst for barn og unge. Gratulerer!

Ansvarlig redaktør: Maren Ørstavik
Grafisk design: Konst & Teknik

 

Juryen har bestått av:
Juryleder Margunn Vikingstad, litteraturkritiker i Morgenbladet - Andreas Wiese, daglig leder Litteraturhuset i Oslo - Geir A. Skomsøy, designfaglig rådgiver - Vidar Røeggen, seniorrådgiver, Universitets- og høgskolerådet - Gerd Johnsen,forlagssjef Res Publica

 

Prisene er støttet av Norsk Journalistlag - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening - Kulturrådet -Norsk tidsskriftforening

 
 
 
 

ÅRSMØTE 2019 kl. 15.30

Norsk tidsskriftforening innkaller til årsmøte, og inviterer til seminar og utdeling av Årets tidsskrift etterpå. Kom gjerne flere fra samme tidsskrift! Vi serverer mat og vin.

Program

15.30 Registrering. Kaffe, te og kjeks
16.00 Årsmøte i Norsk tidsskriftforening
17.00 Seminar. 
19.00 Tidsskriftfest. Prisutdeling til Årets tidsskrift. Servering av mat og vin (gratis).

Innkalling med saksliste og dokumenter er sendt alle medlemmer 22. mars per mail.

 
 
 
 
 
 

Seminar kl. 17.00:

Nye støtteordningar for tidsskrift:
Blir det likar no?

Kven får meir og kven får mindre? Kan ein søke på fleirårig produksjonsstøtte? Forsvinn innkjøpsordninga? Blir det meir til kritikk? Kva med prosjekt og arrangement? Får vi endeleg det tidsskriftløftet vi har bedt om så lenge?

Kulturrådet ved Rolf Engelsen og Hilde Fossanger legg fram den nye modellen. Spørsmål og diskusjon etterpå.

 
 
 
 
 

ArkitekturN er Norges fremste arkitekturfaglige tidsskrift og et presentasjonsorgan for norske arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter.
 

 
Hjem

Jazznytt er norges eneste blad og tids-skrift om jazz. Med sine fire årlige utgaver er det en nødvendig ressurs for alle som er interessert i denne musikken. 

 
Hjem

Periskop er et tverrfaglig nettidsskrift om kunst for barn og unge. Tidsskriftet har som mål å styrke den offentlige samtalen om barn og unges møte med profesjonell kunst.

 
Hjem
 
 
 
 
Del
 
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
 
Norsk tidsskriftforening, Wergelandsvn. 29, 0167 OSLO
 
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo
 
 
                                           
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet